hu
en
hu

hu
en

Az ország legrégebbi hotele: Hotel a Budai Várban, impozáns környezetben - design boutique hotel luxus lakosztályokkal és szobákkal

Pest-Buda Hotel & Vendéglő a Budai Várban
Pest-Buda nappal
Atelier suit at Pest-Buda Hotel
Pest-Buda Bistro - első terem
Lutz Lajos, a Pest-Buda chef-je
Pest-Buda este
Pest-Buda Terasz

ATELIER SUITE

Az atelier luxus lakosztály Budapesten pihentető nyugalommal és páratlan kényelemmel vár!   Egy igazán különleges élményre vágysz? Az atelier luxus lakosztály Budapesten, a Pest-Buda Hotelben páratlan lehetőségeket nyújt szállóvendégeinek! A lakosztályokban eltöltött pihenés során a luxus kifejezés...

SUITE

Pest-Buda lakosztály Budapesten - Csodálatos kilátással a Fortuna utcára, az Országos Levéltárra és a Mátyás-templomra   A titkokat rejtő macskaköves utcákon tett séta során a Várba látogatók megcsodálhatják az onnan nyíló mesés panorámát és a történelmi épületeket, amelyek azonnal megbabonázzák...

DELUXE ROOM

Deluxe szoba Budapesten, a történelmi Budai Várnegyedben   Ha igazán különleges programra vágysz, amely az év mind a 365 napján időjárástól függetlenül felkereshető, akkor fedezd fel a Budai Várat szeretteiddel vagy munkatársaiddal! Legyen tél vagy nyár, a Világörökségi ranglistán méltán helyet...

COURTYARD ROOM

Online szobafoglalás Budapesten – foglalj hozzánk szobát egyszerűen, gyorsan, biztonságosan!   Egy csodálatos nap a Budai Várban fenséges ételekkel és maradandó emlékekkel? Mindenki számára felemelő élmény, de ne feledkezz meg a szálláshelyről sem! Az online szobafoglalást Budapesten mindazok...

Az ország legrégebbi szállója, a mai Pest-Buda hotel a Budai Várban, eredetileg 1696-ban nyitotta meg kapuit. Ez a stílusos boutique hotel és a hozzá tartozó klasszikus magyar étterem, Budapest történelmi szívében található, nagyon közel a belvároshoz – a Budai Várnegyed egyik legszebb részén.

 

Egy kis történelem: az egyik legrégebbi Hotel a Budai Várban…

A Pest-Buda története 1696-ra nyúlik vissza, ekkor nyitotta meg először kapuit az itt található hotel a Budai Várban. De nyúljunk egy kicsit még mélyebbre a Budai Vár egyik legrégebbi fogadójának történelmében… Nöpauer Máté építőmester – egészen pontosan templomépítő iparos nevéhez köthető a Fortuna u. 3 számú épülete, hiszen rendelkezésünkre álló adatok szerint a – többek között – Szent Anna-templom és Szent Flórián-kápolna építőmestere tulajdonában állt a mai Pest-Buda Hotel & Bisztró épülete.

 

Ez a kétemeletes, középkori alapokon nyugvó barokk stílusú épület, mely otthont ad a Hotelnek és a Bisztrónak is, a 19. század végén nyerte el ma is látható formáját – és már ekkor fogadóként szolgált a betérő vendégek számára. Ahogy az lenni szokott az akkori időben, az emeletenként 3-3 vendégszobával felszerelt fogadó alatt kocsma üzemelt, a későbbiekben Waggenhoffer üzemeltetésében.  Az akkori fogadó, mai hotel a Budai Várban Waggenhoffer kezéből Scmögler Ferenchez vándorolt, majd egy artista család üzemeltette rövid ideig, végül a hely államosítása után nyerte el ma is ismert nevét: a Pest-Budát.

 

A Zsidai család kezében az egyik legrégebbi Hotel a Budai Várban a Hotel és a Bisztró új korszaka

Az igazán kivételes történetével és az újonnan kialakított berendezéssel és modern, de otthonos designnal a Pest-Buda kétségkívül az egyik legstílusosabb hotel a Budai Várban ma is – sőt, egész Budapesten – 10 egyedileg berendezett luxus szobájával és lakosztályaival.

A Pest-Buda Hotel a Budai Várban, a csendes Fortuna utcában található csupán néhány lépésre a város egyik legnépszerűbb látványosságától, a Mátyás templomtól. A legfelső szinten két atelier lakosztály kapott helyet, padlótól a plafonig tartó üvegfallal, szabadon álló káddal, hatalmas walk-in zuhannyal és az eredeti barokk tetőszerkezettel. A családi tulajdonú boutique hotelünk a Budai Várban,  a város csendes, történelmi negyedében található, műemlék épületekkel és békés utcákkal körbevéve, mindössze 10 percre a városközponttól. Egyedi dizájnnal, barátságos személyzettel és kiváló szolgáltatásaival a Pest-Buda egyike a Budai Vár és Budapest legjobb szálláshelyeinek.

 

Egy Hotel a Budai Várban amely egyedi design-ja mellett teljes körű szolgáltatást nyújt: a Bisztró és a terasz

Az épület átvételekor a Zsidai család élesztette fel a régi Pest-Budát, amely az egyik legrégebbi Hotel a Budai Várban. Gondos tervezés során egy bensőséges, családias atmoszférát teremtettek az épületnek. A megjelenés ugyan változott, az eredeti hagyományokhoz igazodva a házias konyha azonban megmaradt: az itt feltálalt ételek a klasszikus magyar konyha ízeit kínálják a Hotel vendégei és a látogatók számára – ráncfelvarrott változatban.

A Hotel és étterem mellett, kilátással a Budai Vár egyik leghíresebb látványosságára, a Mátyás templomra, egy meleg, barátságos hangulatú terasz is várja a vendégeket április közepétől október közepéig – ezzel téve még harmonikusabbá Hotelünket a Budai Várban.

 

Design Boutique Hotel a Budai Várban – az épület stílusa néhány szóban

A belsőépítészeti munkák Somlai Tibor belsőépítész nevéhez kötődnek, aki alapos történelmi kutatómunka után érzett rá a hely szellemiségére. Így lett a Pest-Buda laza, könnyed klasszikus kisvendéglő és rusztikus luxus boutique hotel a Budai Várban. A borcímkéiről ismert Ipacs Géza tervező-grafikus álmodta meg az álomvilágba röpítő arculatunkat és grafikai világunkat.

A szobák falát kortárs magyar művészek alkotásai díszítik, a rusztikus tölgy falburkolatok és füstöltfa tölgyfa padló pedig helyi kézművesek keze munkáját dicsérik. A Hotel szobáiban helyi mészkő felhasználásával kézzel készült, Hans Grohe trópusi eső-zuhany található, amelynek hangulata megalapozza majd Kedves Vendégünk élményeit a Budai Várban lévő Hotelünkben.

 

Néhány szó a felszereltségről – luxus boutique Hotel a Budai Várban

Természetesen az igényes környezet nem minden, amivel szeretnénk szállóvendégeink kényelmét szolgálni. Ágyneműink a legfinomabb lenvászonból és libatollból készültek, melyek – kérésre –  antiallergénre cserélhetőek. A fürdőszobákban L’Occitane termékek találhatók, míg a szobák egytől egyig LED tv-vel szereltek, és a széles nemzetközi csatornaválaszték is alapfelszereltség. A nyári melegben a légkondicionáló berendezéseknek köszönhetően mindig kellemes a hőmérséklet, míg télen erről egyedi fűtésrendszerünk gondoskodik.

Luxus lakosztályaink és szobáink is egytől egyig egyedi stílusban kerültek berendezésre, amely a meghitt hangulat mellett tökéletes kényelmet nyújtanak. A Hotel a Budai Várban található, impozáns környezetben, a legtöbb szobából így természetesen a kilátás is páratlan!

 

Hotel a Budai Várban: szobáink, lakosztályaink

A Pest-Buda hotelben négy különböző szobatípussal várunk attól függően, hogy milyen igényekkel érkezik hozzánk a Kedves Vendég.

 

Hotel a Budai Várban -  az ATELIER LAKOSZTÁLY

Kiemelt 35m2-es lakosztályunkban a Hotel eredeti barokk tetőszerkezete található. A padlótól a mennyezetig nyíló ablaka a tetőteraszra néz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a háztetőkre és a Budai Vár legvonzóbb látványosságára, a Mátyás templom harangtornyára. Nappali, két síkképernyős LCD TV, egy szabadon álló kád és nagyméretű rainshower tartozik a lakosztályhoz. Tökéletes üzleti utazók és párok számára.

 

Hotel a Budai Várban -  a LAKOSZTÁLY

Egyterű, 36 m2-es hálószoba nappalival és különálló fürdőszobával, melyben “walk-in” esőzuhany található Csodálatos kilátás nyílik a Fortuna utcára, az Országos Levéltárra és a Mátyás-templomra. Tökéletes üzleti utazók, párok és kis családok számára.

 

Hotel a Budai Várban – a DELUXE SZOBA

Egyterű, 20 m2-es hálószoba, “walk-in” esőzuhannyal és kilátással a Fortuna utcára, az Országos Levéltárra és a Mátyás templomra. Tökéletes választás egyedülállók vagy fiatal párok részére. King size vagy két különálló ággyal.

 

Hotel a Budai Várban - FOLYOSÓRA NYÍLÓ SZOBA

Egyterű, 21-24 m2-es szoba “walk-in” esőzuhannyal és kilátással az udvarra. Megfelelő egyedülállóknak vagy fiatal pároknak.

 

The OLDEST HOTEL
in BUDAPEST since 1696
Pest-Buda Hotel – akciós szobafoglalás

KÜLÖNLEGES
AJÁNLAT

5TH BEST HOTEL IN BUDAPEST AS RANKED BY THE TRAVELLERS
TripAdvisor
Pest-Buda Hotel – akciós szobafoglalás
Szoba-
foglalás
Most