hu
en
en hu

Merülj el a mesés budapesti turizmus csodáiban - fedezd fel a Budai Várat!

IKONIKUS HOTEL & BISZTRÓ

1696 óta szeretettel és törődéssel

ELÉRHETŐSÉG ELLENŐRZÉSE

Szeretettel vár a Pest-Buda reggelire, ebédre és vacsorára is!

| Szerző: Pest-Buda Hotel

Fedezd fel a Budai Várban a budapesti turizmus legjavát

A fantasztikus budapesti turizmus és a Budai Vár

Évről évre egyre több turista érkezik Magyarországra, hogy megismerhesse csodás fővárosunkat, Budapestet. Lehengerlő történelmével és páratlanul gazdag kultúrájával egyedülálló város, amit nem elég egyszer látni. Számtalan káprázatos épület és más látni valót találni itt, melyet nem csak a turisták imádnak, de Budapest bája rabul ejti például sok filmes szívét és képzeletét.


A Budapesti turizmus egyik legfontosabb pillére a város középpontjában álló Duna környékén található. Egyik, szó szerint kiemelkedő látványossága, amit minden turistának kötelező látnia a gyönyörű Budai Vár. Évezredek óta fontos eleme a város látképének, amit nem csak a történelemben betöltött rendkívül fontos szerepének köszönhet, de lehengerlő látványának is, ahogyan a fővárost kettészelő Duna és az egész város fölé magasodik. Egy esti séta alkalmával megcsodálhatjuk fantasztikus díszpompájában is, ahogyan kivilágítják. Ám a vár falai sokkal többet rejtenek magukban, mint csupán egy ódon palota szobáit. Jelentős építményeknek és a budapesti turizmus ékköveinek is helyet adnak.

 

Budapesti turizmus – A Budai Vár születése, hanyatlása és újjászületése


A Budai vár fennállása óta rengeteg mindennek adott már otthont. Volt már királyi lak, laktanya, és romhalmaz is. A budapesti turizmus egyik jelentős pontja sok mindenen keresztülment már az évek során és Magyarország történelmének minden egyes évtizede ott hagyta rajta nyomait. A Várat 1243-ban kezdték el építeni az akkori nevén „pesti Újhegyen” ismert, ma már Várhegyként ismert hegy tetejére. A várban található akkori Budavári Palota az 1578-as és 1686-os lőporrobbanás következtében szinte teljesen elpusztult. A vár egésze folyamatosan rombolásnak volt kitéve a folyamatos hódítás, megszállás, majd a világháborúk során. A II. világháború súlyos sebeket ejtett az épületeken, és csak ezután kezdődött meg a végleges renoválás és vált olyanná, amilyennek ma is láthatjuk. Ekkor kezdtek el a kutatók behatóbban is foglalkozni magával az épülettel és tártak fel benne rengeteg olyan helyet, mely addig rejtve volt a világ és a magyarok szeme előtt is.

 

Budapesti turizmus a Várnegyedben


Napjainkban az egész vár a látogatók és egyedülálló módon a budapesti lakosok előtt is nyitva áll. A budapesti turizmus egyik ikonikus épületévé vált a főváros I. kerülete, ahol a rengeteg látnivaló mellett lakóépületek is helyet kapnak. Akárcsak Budapest többi részén itt is hétköznapi emberek élik mindennapjaikat, igaz, nem mindennapi környezetben, hiszen hányan közember mondhatja el magáról, hogy egy főváros várában lakik. A lakóépületek környezetében azonban olyan, a budapesti turizmus szempontjából nagy látogatottságú helyek is találhatóak, mint a Mátyás-templom, a Halászbástya és maga a Budavári Palota. A vár épülete ad helyet rengeteg múzeumnak is, köztük a Magyar Történet Múzeumnak, a Nemzeti Galériának és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum számára. Emellett itt található az ország legnagyobb és az egyik leghíresebb könyvtára is az Országos Széchényi Könyvtárnak és Levéltárnak. Ezeken túl rengeteg más épületnek, szobornak és történelmi helyszín otthona is egyben, sőt, olyan különlegesség is nyitva áll ma már az idelátogatóknak, mint a Budavári Labirintus, amely egyedülálló látványosság a Várkerületben.

 

Nagyszerű szálláshely a budapesti turizmus ékkövének közepén


Nem csak abban egyedülálló hely a Budai Vár, mert számtalan érdekes és izgalmas, a budapesti turizmus szempontjából kulcsfontosságú látványossággal bír, de hatalmas előnye, hogy mindezen látványosságoktól csupán karnyújtásnyira akár szállást is talalálunk. Így a városnézés során nem is kell sokat bajlódnunk azzal, hogy sokat kellene utazni szálláshelyünktől a látnivalókig. Ebben a különleges környezetben található nagyszerű szállodánk a Pest-Buda Boutique Hotel, ami páratlan lehetőséget kínál az idelátogatóknak, akik el akarnak merülni a budapesti turizmusban. Nem csak azért lehet csodálatos választás szállodánk, mert rengeteg fontos helyszín pár perc alatt elérhet, hanem azért is, mert varázslatos környezetben nyújt szállást egy fantasztikus és modern boutique hotelben, ami központi elhelyezkedésű, mégis távol esik a főváros nyüzsgésétől. Ennek ellenére a város többi része is könnyedén és rövid idő alatt elérhető.


Ha olyan szállást keresel Budapesten, ahol egyszerre élvezheted, hogy minden fontos budapesti turizmus által kiemelt helyszínt könnyedén elérhetsz és mégis csendes, nyugodt környezetben élvezheted a városnézés utáni pihenést, akkor látogass el hozzánk a Pest-Buda Boutique Hotelbe! Kérj ajánlatot tőlünk és foglalj szobát az alábbi gombra kattintva. Várunk téged sok szeretettel a Budai Várban!

 


 


DELUXE ROOM

Deluxe szoba Budapesten, a történelmi Budai Várnegyedben   Ha igazán különleges programra vágysz, amely az év mind a 365 napján időjárástól függetlenül felkereshető, akkor fedezd fel a Budai Várat szeretteiddel vagy munkatársaiddal! Legyen tél vagy nyár, a Világörökségi ranglistán méltán helyet...

COURTYARD ROOM

Online szobafoglalás Budapesten – foglalj hozzánk szobát egyszerűen, gyorsan, biztonságosan!   Egy csodálatos nap a Budai Várban fenséges ételekkel és maradandó emlékekkel? Mindenki számára felemelő élmény, de ne feledkezz meg a szálláshelyről sem! Az online szobafoglalást Budapesten mindazok...

Fedezd fel a Budai Várban a budapesti turizmus legjavát

Évről évre egyre több turista érkezik Magyarországra, hogy megismerhesse csodás fővárosunkat, Budapestet. Lehengerlő történelmével és páratlanul gazdag kultúrájával egyedülálló város, amit nem elég egyszer látni. Számtalan káprázatos épület és más látni valót találni itt, melyet nem csak a turisták...
Pest-Buda - design boutique hotel & bistro


Vendéglő & terasz +36 1 225 0377 | Hotel +36 1 800 9213

e-mail: hello@pest-buda.com


House rules & legal notice

HOTEL

VENDÉGLŐ/BISTRO

Szeretnék értesülni a hírekről


Feliratkozom
Honlapkészítés, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.