hu
en
hu

hu
en

Étterem a Budai Várban? A Pest-Buda Bisztró & Hotel Budapest legszebb környékén magyaros ételekkel, házias ízekkel várja kedves vendégeit étteremként a Budai Várban!

Pest-Buda Hotel & Vendéglő a Budai Várban
Pest-Buda nappal
Atelier suit at Pest-Buda Hotel
Pest-Buda Bistro - első terem
Lutz Lajos, a Pest-Buda chef-je
Pest-Buda este
Pest-Buda Terasz
ASZTALFOGLALÁS
 
 

Szilveszteri vacsora Budapesten - a Pest-Buda étteremben

Itt a várva várt december, a karácsonyi és újévi ünnepek hava. A hideg levegő, az ünnepi fényben ragyogó utcák, a karácsonyi vásárok, az utcai zenészek előadásai szinte mesébe varázsolják az embert. Ne csüggedjünk a karácsonyi ünnepek múltán sem, hiszen csak pár nap és vidám búcsút intünk az...
Tovább

Ételrendelés karácsonyra - házias magyar ételek a Pest-Buda Étteremből az ünnepi asztalra!

A karácsony a béke és a szeretet ünnepe, melyet szeretteink körében töltünk. Azért, hogy jól sikerüljön a karácsonyi ünnepség, mindent megteszünk. Ünnepi teendőink listáján szerepel a karácsonyi nagytakarítás, szeretteink ajándékának és a fenyőfának a gondos kiválasztása, és természetesen az ünnepi menü...
Tovább

Karácsonyi vacsora Budapesten, a Pest-Buda étteremben - igazi házias ízek, magyar ételek és borok!

Karácsonyi vacsora étteremben? Nem elvetni való ötlet, tőlünk nyugatra már nagyon is divatos szokás – a praktikumról már nem is beszélve :) Ha szeretnéd az ünnepeket Te is pihenéssel, a családoddal tölteni ahelyett, hogy a konyhában robotolsz, fontold meg ajánlatunkat. A Pest-Buda étteremben, Budapest...
Tovább

Magyar étterem Budapesten - házias ízek, magyaros konyha a Pest-Buda étteremben, a Budai Várban!

Ki ne emlékezne a nagymama által elkészített fenséges, laktató ételekre? Ételek, amelyek után mind a tíz ujjunkat megnyaltuk? Egy fenséges túrós csusza, egy jó halászlé vagy egy mennyei töltött káposzta? Hányszor és hányszor repetáztunk ezekből gyermekkorunkban? Aki a régi szép idők hangulatát szeretné...
Tovább

Étterem Budapest belvárosában

Gyönyörű fővárosunk, Budapest számos vendéglátóhellyel rendelkezik, melyek változatos kínálatukkal lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja számára a legmegfelelőbbet. Legyen szó gyorsétteremről, magyar ételekről, vagy fine diningról, a budapesti vendéglátás berkein belül minden kategóriában elérhetőek a...
Tovább

Étterem a Budai Várban? A Budai Vár páratlan környezete a belvárostól csupán néhány percre hívogatja a látogatókat, külföldi és hazai turistákat egyaránt. A világhírű látványosságok és a nyüzsgő budai utcácskák bebarangolása akár egy egész napos programot is kínál az ide látogatók számára, így nem csoda, ha megéhezünk az élmények közepette. De miért ne lehetne egy külön élmény maga az evés is? Bemutatjuk éttermünket a Budai Várban, ahova a nap 24 órájában várunk szeretettel!

 

Magyar étterem a Budai Várban… éppen, mint a nagymama konyhájában!

„Egyszerű magyar ételek szívvel, lélekkel…” ez a Pest-Buda Vendéglő, az egyik legrégebbi étterem a Budai Várban. De mit is takar pontosan a mottó?

Éttermünkben minden esetben arra törekszünk, hogy a legjobb alapanyagokat gondosan és szeretettel válogassuk össze Vendégeink számára. Litauszki Zsolttal hónapokon keresztül dolgoztunk azon, hogy megújítsunk számos magyar receptet, valamint, hogy kidolgozzuk a kézműves kenyérlángos sütésének módját.

Lutz Lajos hozzáértő kezei alatt nem csak ebédünk és vacsoránk, de reggelink is ezt az irányvonalat képviseli.  Számos olyan étel található reggeli étlapunkon, melyet minden nap otthon is elkészítünk – és amely a gyermekkorunk kedvenceit, a nagymama konyhájának ízvilágát eleveníti meg – letisztultan, a lehető legjobb minőségben.

 

Étterem a Budai Várban, ahol a magyar ételekhez magyar borok is járnak

Kizárólag magyar, jellegzetes, különleges személyiséggel rendelkező borokat kínálunk. Különösen kedveljük azokat a ritkaságokat, melyek nem találhatóak meg máshol. Borlapunk folyamatosan változik, fejlődik, számos különleges, csak a Zsidai Gasztronómiai Csoport számára fenntartott különlegességgel várunk éttermünkben, a Budai Várban!

Igyekszünk minden ízlésnek megfelelően összeválogatni éttermünk borkínálatát, így érkeznek hozzánk, a Budai Várnegyedbe olyan tájegységekről borok, mint a Balaton-felvidék, Dél-Balaton, Eger, Mátra, Sopron, Szekszárd, Villány, Somló vagy éppen Tokaj, Muzsla és Pannonhalma. Amennyiben kedveled a borkülönlegességeket, ez az étterem a Budai Várban tökéletes választás számodra is!

 

Korábban Fogadó, most étterem a Budai Várban – a Pest-Buda Vendéglő történelme

Büszkén tudhatjuk magunkénak az egyik legrégebbi fogadó elnevezését itt a Budai Várnegyedben. A Pest-Buda Vendéglő és Hotel ugyanis – bár akkor még nem ezen a néven – de már a 19. sz. végén fogadóként üzemelt, földszintjén az akkori trendek szerint kocsmával, emeleteink 3-3 vendégszobával. A Fortuna utcai fogadó kétemeletes, középkori alapokon nyugvó barokk épülete olyan jeles emberek tulajdonát képezte a korai években, mint Nöpauer Máté templomépítő iparos (többek között a Szent Anna-templom és a Szent Flórián-kápolna építtetője), Waggenhoffer Ferenc, és Schmögler Ferenc.

A korai években ugyan kocsmaként üzemelt a mai étterem a Budai Várban, a hatvanas években azonban már elegáns étteremnek tartott, amolyan fehér abroszos, hangulatvilágításos megjelenéssel várta kedves vendégeit.

 

Étterem a Budai Várban – új korszak nyílt a Zsidai családnak köszönhetően

Az évek múlásával a Budai Várnegyed egyik leghíresebb fogadója veszített egykori fényéből, ám a Zsidai család hamar új életet adott az ekkor már Pest-Buda Vendéglőként ismert étteremnek a Budai Várban. Gondos tervezést követően a bisztró-fogadó stílus ugyan megmaradt, de már egy sokkal bensőségesebb atmoszférával ruházták fel az éttermet. Az eredeti hagyományok, a „régi”, házias ízek azonban megmaradtak: a múlt századi klasszikus magyar ételek ráncfelvarrott változatai tökéletes elegyet alkotnak a Vendéglő otthonos megjelenésével, amelyek együtt valódi időutazásra invitálnak minden betérő Vendéget.

A Pest-Buda Vendéglő egy étterem a Budai Várban, ahol nem árulunk zsákbamacskát, nem gondoljuk „túl” az ételeket: amellett, hogy minden esetben a lehető legmagasabb minőségre törekszünk (háztáji alapanyagok, gondosan megválogatott hozzávalók), az ételek éppen azt nyújtják, amit várunk tőlük.

 

Boutique Hotel és magyar étterem a Budai Várban: nem csak ételt, szállást is nyújthatunk!

A Zsidai család üzemeltetésében a Pest-Buda régi önmagának legjobb változata lett: a struktúra megmaradt, csupán a mód változott. Az étterem mindenki számára látogatható a nap 24 órájában, a vendéglő felett pedig egy stílusos boutique hotel található, amely főként a turisták számára kedvenc célpont Magyarországon. 

Pest-Buda a tripadvisoron
Asztal-
foglalás
Most