hu
en
en hu

Látogass el te is a Pest-Budába, a legidősebb hotelbe Budapesten!

IKONIKUS HOTEL & BISZTRÓ

1696 óta szeretettel és törődéssel

ELÉRHETŐSÉG ELLENŐRZÉSE

Szeretettel vár a Pest-Buda reggelire, ebédre és vacsorára is!

Bemutatjuk a Pest-Budát, a legidősebb hotelt Budapesten

Legidősebb hotel Budapesten

Fővárosunk telis-tele van olyan hatalmas történelmi múltra visszatekintő épületekkel, amelyekről még csak nem is gondolnánk, hogy több száz évvel ezelőtt épültek. Elgondolkoztál már azon, hogy vajon melyik a legrégebbi épület fővárosunkban, vagy melyik a legidősebb hotel Budapesten?
Hol találhatók egyáltalán ezek a régi épületek? Nem minden kérdésre tudunk választ adni, viszont ha érdeklődsz a téma iránt, akkor egy dolgot bizonyosan állíthatunk; szállodánk, a Pest-Buda a legidősebb hotel Budapesten. 
 


Mikor épült a legidősebb hotel Budapesten?

A korabeli Pest-Buda építési munkálatai a XVII. század végén zárultak le.  1696-ban nyitotta meg kapuit vendégei előtt, ezért bátran kijelenthető, hogy szállodánk a legidősebb hotel Budapesten.
Persze abban a korban is számos fogadó és szálló működött, az évek múltával azonban ezek javarésze bezárt, vagy lebontották.
A legidősebbi hotel Budapesten tehát az 1600-as évek végétől kisebb-nagyobb megszakításokkal üzemel, s napjainkban is töretlen népszerűségnek örvend. 

Ismerd meg a legidősebb hotelt Budapesten!

A költői szépségű Budai Várban található Pest-Buda épülete Nöpauer Máté nevéhez fűződik, aki a Szent Anna-templom és a Szent-Flórián-kápolna megépítésében is közreműködött.  

Az épületben helyet foglaló fogadó 1696-ban nyitott meg, majd az 1800-as évek végére a többszöri átalakításnak köszönhetően elnyerte végső, ma is látható formáját. Ebben az időben az emeleti hotel alatt a ma már vendéglőként funkcionáló földszinti rész kocsmaként üzemelt, s ezeket együttesen a Wagenhoffer család működtette.
A viharos múltú épület sok tulajdonost kiszolgált, többek között Scmögler Ferencet, egy artista családot és az államosítást is túlélte. Ezt követően a Zsidai család nyerte el az épületet üzemeltetési jogát, ekkor kapta a Pest-Buda nevet.

A Zsidai család felújítási munkálatai a legidősebb hotelen Budapesten

Az új tulajdonos annak tudatában, hogy az általa elnyert épület a legidősebb hotel Budapesten a felújítási munkálatok alkalmával nem tévesztette szem elől az épület történelmi jelentőségét, így mindent megtett annak érdekében, hogy a középkori alapokon nyugvó hotel barokk stílusjegyei megmaradjanak. A Budai Várra jellemző régi stílusok motívumai, amelyek a világörökség részeként az UNESCO védelme alatt állnak máig díszítik a legidősebb hotel homlokzatát. 
A Zsidai családot sok támadás érte a Pest-Buda kapcsán. Annyi bizonyos, hogy a legidősebb hotel Budapesten hatalmas felújítási munkálatoknak köszönhetően nyerte el a ma is a Fortuna utcában található kinézetét. A modern technológia, az antik hatású fabútorok és a barátságos légkör teszi igazán egyedülállóvá a Budai Várnegyed szívében található legidősebb hotelt Budapesten. 

Látogass el te is a legidősebb hotelbe Budapesten!

Ha egy igazán jó programra vágysz, akkor kerekedj útra, és térj be a Budai Várba! Gyönyörködj a Halászbástyáról nyíló elbűvölő panorámában, csodáld meg a káprázatos szépségű Mátyás-templomban, majd térj be az onnan mindössze néhány méterre található Pest-Budába, a legidősebb hotelbe Budapesten, ahol családias hangulattal és éttermünkben fenséges magyar fogásokkal várunk!

 


DELUXE ROOM

Deluxe szoba Budapesten, a történelmi Budai Várnegyedben   Ha igazán különleges programra vágysz, amely az év mind a 365 napján időjárástól függetlenül felkereshető, akkor fedezd fel a Budai Várat szeretteiddel vagy munkatársaiddal! Legyen tél vagy nyár, a Világörökségi ranglistán méltán helyet...

COURTYARD ROOM

Online szobafoglalás Budapesten – foglalj hozzánk szobát egyszerűen, gyorsan, biztonságosan!   Egy csodálatos nap a Budai Várban fenséges ételekkel és maradandó emlékekkel? Mindenki számára felemelő élmény, de ne feledkezz meg a szálláshelyről sem! Az online szobafoglalást Budapesten mindazok...

Fedezd fel a Budai Várban a budapesti turizmus legjavát

Évről évre egyre több turista érkezik Magyarországra, hogy megismerhesse csodás fővárosunkat, Budapestet. Lehengerlő történelmével és páratlanul gazdag kultúrájával egyedülálló város, amit nem elég egyszer látni. Számtalan káprázatos épület és más látni valót találni itt, melyet nem csak a turisták...
Pest-Buda - design boutique hotel & bistro


Vendéglő & terasz +36 1 225 0377 | Hotel +36 1 800 9213

e-mail: hello@pest-buda.com


House rules & legal notice

HOTEL

VENDÉGLŐ/BISTRO

Zsidai 21 Pierrot Baltazár És Jamie's Italian Jamie Oliver Jamie's Pizzeria Opera Café Spíler
Szeretnék értesülni a hírekről


Feliratkozom
Honlapkészítés, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.