hu
en
en hu

5 tipp az ételek és borok tökéletes párosításához

ICONIC HOTEL & BISTRO

Est.1696 with love and care

ELÉRHETŐSÉG ELLENŐRZÉSE

Kedves Vendégünk! Hotelünkben a recepció 8-18 h között tart nyitva. 18h utáni check-in-ért kérjük hívja ezt a számot:

+36 30 450 0613

5 tipp az ételek és borok tökéletes párosításához

5 tipp az ételek és borok tökéletes párosításához

A különböző ízpárosítások megnövelhetik a gasztronómiai élményt, legyen szó akár a reggeliről és a mellé elfogyasztott kávéról, vagy egy többfogásos vacsoráról és a fogások mellé kínált borokról egy étteremben. A sommelier-ek rendszeresen alkalmaznak ellentétes ízhatásokat a tökéletes étel-bor párosítások érdekében.

 

Nálunk, a Pest-Buda Bisztróban magyar borok széles válsztékából válogathatsz, hiszen igyekszünk az ország összes híres borvidékének különlegességeit elhozni! Igény szerint sommelierünk segít a választásban, és ha úgy gondoljátok, akár egy kellemes borkóstoló, vagy borvacsora rendezése is lehetséges – ahol szakértő kollégánk biztosítja majd a tökéletes választást. Ha érdekel ez a lehetőség, bővebb információt találsz róla ide kattintva: borkóstoló Budapesten.

 

Amennyiben azonban csak szimplán vacsorád mellé keresed a tökéletes borpárosítást, az alábbi tanácsok segíthetnek megtalálni azt!

 


Hozd ki a legtöbbet a borból étkezésed során

A legfontosabb és leghasznosabb technika a bor legjobb tulajdonságainak előtérbe helyezése. A lényeg, hogy azokra a jellegzetességekre kell összpontosítani, amiket szeretnénk kiemelni a borból. Ezzel biztosíthatjuk, hogy a bor kiegészítse az ételt, ami mellé fogyasztjuk.
 


A keserű és keserű rossz párosítás a borok esetében!

Az emberi nyelv rendkívül érzékeny a keserű ízekre, ezért fontos, hogy a keserű ételekhez ne párosítsunk magas csersavtartalmú borokat. Ha ilyen bort szeretnénk fogyasztani, akkor keressünk mellé zsíros és sós ételeket, hogy kiegyensúlyozottabb ízeket kapjunk.


 
A bor mindig legyen édesebb az éttermi fogásnál

Desszertek esetében törekedjünk mindig édesebb bort választani, mint az étel. Ha az étel édesebb, a mellé fogyasztott bor savanykásabbnak laposabbnak, keserűbbnek tűnik majd.


 
A bor savtartalma fontos szempont.  

Egy jó párosításban a bor savasabb, mint az étel, ami mellé fogyasztjuk, különben gyengének érezhetjük. Éppen ezért egy vinaigrettes salátához jobban passzol inkább egy  Brut pezsgő reduktív, friss Olaszrizling, mint egy hordós érlelésű, vajas Chardonnay.


 
Az idős borok feljavítása

Hosszan, palackban érlelt borok teljesen eltérő karaktert öltenek fiatalabb társaiknál. Magukban az efféle borok enyhén földes, savanykás fanyar ízűek lehetnek. Azonban ha valamilyen még földesebb ízű étellel párosítjuk – mint például Gomba Sztroganoffal – akkor máris sokkal gyümölcsösebbnek érezhetjük őket.

 


Pest-Buda Bistro & Hotel a Wallpaper* Budapest City Guide-ban

Büszkék vagyunk arra, hogy mi is benne vagyunk a Wallpaper* Budapest City Guide-ban ❤️

RECEPT | Roston kacsamáj édesburgonya pürével

Őszi tippünk hétvégére a séfünk ajánlásával, roston kacsamáj édesburgonya pürével otthonra is!

5 tipp az ételek és borok tökéletes párosításához

A különböző ízpárosítások megnövelhetik a gasztronómiai élményt, legyen szó akár a reggeliről és a mellé elfogyasztott kávéról, vagy egy többfogásos vacsoráról és a fogások mellé kínált borokról egy étteremben. A sommelier-ek rendszeresen alkalmaznak ellentétes ízhatásokat a tökéletes étel-bor...
Pest-Buda - design boutique hotel & bistro


Vendéglő & terasz +36 1 225 0377 | Hotel +36 1 800 9213

e-mail: hello@pest-buda.com


House rules & legal notice

facebook instagram tripadvisor flickr
Zsidai 21 Pierrot Baltazár Black Rose El Paseo del Mar És És Deli Jamie's Italian Jamie Oliver Jamie's Pizzeria Opera Café Spíler Buda Spíler beach club Spíler Original Spíler Pool & Bar Spíler Shanghai Pest-Buda Terasz
Szeretnék értesülni a hírekről
Honlapkészítés, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.